Salutare!

Recunosc, nu e prima inițiativă de a mai scrie, sunt cel puțin 3 articole scrise mult, nu știu dacă și bine, în draft…

Uite că a revenit vibe-ul, dacă aș putea spune așa.

De ce?

Postarea de astăzi, ca și restul, dealtfel, vine să clarifice ce s-o fi întamplat cu mine în ultima perioadă, de nu am mai regăsit energia asta happy și recunoscătoare de a mai scrie ceva pe aici. Sunt genul care propovăduiește la greu energia pozitiva, dar doar atunci când o are. Așadar, te invit să concluzionăm împreuna că în ultimul timp au fost suficiente provocări în viața mea, care să mă țină departe de butonul de publish. Buton care se apasă doar cand pot autentic să transmit ceva în public.

Aia e

În ultimele luni am tot repetat acest “aia e”, de mi-a ieșit pe nas. Și a venit de curând perioada în care “aia e” doar valida că mă doare în cur de mine și de ce trăiesc și că lupt împotriva mea să mă tot conving să merg mai departe, fără mine funcțional și fără a lua măsuri spre a schimba ceea ce mă făcea să mă simt așa nasol.

Ține cont de…?

Mine? :))

Mda. Veșnica enigmă de cum pot salva delfinii, dacă eu mor de foame. Plus că toți spun asta de parcă e atât de la îndemană totul, și poți doar să iei o pastilă și vei deveni, așa cum sunt toți, foarte grijulii cu ei, atenți la somnul lor, la nutriție, finanțe, integritate, distracție, responsabilitate, relații cu ceilalți, familie, etc…

Toți perfecti, numai eu cu musca pe căciulă

Da, poate ar trebui să fac și eu ceva bine, odată pentru totdeauna.

Poate ar trebui să nu mai fiu activ în comunitățile în care activez, că doar nu mă plătește nimeni pentru tot efortul. Mie ce-mi iese?

Poate ar trebui să practic, odată pentru totdeauna, doar un limbaj de programare, și să devin senior. Ce atâta învatat și testat atatea tehnologii noi. Nu ajută cu nimic… La ce ajută să ai experiențe multiple și viziune de integrare în folosirea lucrurilor și a tehnologiilor, când nu știi să faci bani cu ele.

Poate ar trebui să imi iau un job full-time, undeva unde timpul trece și vin banii, fără să-ți cadă părul din cap. Ce atâta luptă ca munca mea să aducă plus valoare, inovație, să optimizeze și să automatizeze, folosind soluții pe care le tot cercetez de atâția ani de zile. Doar nu îmi ridică nimeni statuie.

Poate ar trebui să mă casatoresc odată. Cu cine prind, că oricum cifra destinului mi-e 5, și asta înseamnă că dacă până la 30 de ani nu mă căsătoresc, “dracii ma ia“… Nu contează cum te simți. E de bine, stai acolo. Nu ți-e bine, mai fă și tu compromisuri….

Ce atâta muzică? Asta se făcea la școală, nu la 30 de ani, când trebuie să ai și tu o viață predictibilă. Nu să stai să bâzâi la instrumente de parcă ceva mai bun nu ai putea face.

Ce atâtea conferințe? Mă duc și eu cu săru’mâna la toți organizatorii, ca să mă bage și pe mine în seamă. Dacă aș fi citit 5 biblioteci pline, poate aș fi știut să vorbesc, mai ales în public. Așa, ce sens are să mai încerc măcar să activez ca speaker, chiar daca sunt invitat, că oricum nu duce nicăieri.

Nu am și eu o casă. Nu puteam face până acum un credit pe 50 de ani? Cât să mai plătesc chirie?

Apropo de chirie, frate câți bani dai pe chirie. Pai de banii aștia…

Ce atâtea cursuri, podcast-uri, cărti, filme? Că tot nimic nu am învatat din ele. Tot un trist, anxios, intrigat pe viață, am ramas…

Nu am bagat în cripto? Nu am înca economii strânse? Bine măcar că plătesc la pensii…

Linia de plutire

E clar că fac lucrurile în modul meu. Degetele în urechi și privirea în față. Ajung eu să ma găsesc pe undeva, sau mai durează. Ce-i drept, merită din plin, că altfel ar fi totul prea predictibil și m-aș lupta să aduc o urmă de nou la fiecare pas.

Câteodată mă simt singur împotriva tuturor. Și să fie clar, nu părinții îmi spun astea. Dragii de ei m-au învățat și au priceput că prostul tot ca el face, dar cu bune intenții, până rezolvă el cumva. Vă iubesc, ai mei!
Chiar dacă le lovesc principiile câteodată, îi simt cum fac eforturi să mă înteleagă și să se ghideze după convingerile mele.

Sunt puțini oameni care mă înteleg, iar paradigma face că efectiv simt cum se hrănesc cu energia mea haotică și cum, după ce în final mulți dintre ei m-au acceptat așa cum sunt, capată și ei un trend asemănător de haotic. Mai lasă din conservatorism, și mai desfac șireturile, robineții și curelele, ca să mai ia o gura de spontan. Pas cu pas, timizi, dar uimiți de rezultate.

Mă simt mai iubit și acceptat ca niciodată

Sunt super recunoscător că ne putem vedea, putem ieși și că s-au mai relaxat restricțiile. Statul în casă mult timp poate produce reacții adverse.

Am puțini prieteni. Culmea, majoritatea mult mai pragmatici decât mine, chiar opuși ca personalitate. Dar ce mă fascinează la ei, este că dacă sun pe oricare dintre ei, răspund chiar dacă nu pot vorbi și întreabă, “Alex, eu sunt intr-o….., e urgent? Te pot suna dupa?”

Asta pentru mine înseamna că sunt important pentru ei și că efortul de a mă anunța că sunt acolo pentru mine dar dacă nu este ceva urgent, ar prefera să discutam mai târziu, este ceva incredibil.

Resurse

În haosul meu, mă simt ghidat de câteva lucruri pe care le experimentez și de care sunt interesat.

Vreau să îți las câteva resurse care mă ajută mult să înteleg cum funcționez și cat de normal sunt, într-o lume plină de trenduri către standard. Nu sunt nici o afiliere, sunt doar lucruri care m-au ajutat în ultima perioadă și pe care le recomand cu multă caldură.

Podcast MindArchitect
https://mindarchitect.ro/

Cel mai fain podcast de neuroștiință, care mă face să mă povestesc tuturor și să mă înțeleg din punct de vedere comportamental și neuroștiințific. Așa resursă mai rar, și este de un incredibil sprijin oricărei persoane căreia i-am recomandat acest proiect.

Dr. Alina Păduraru – Știinta de cartier
https://www.youtube.com/channel/UCQcPTqBuYr_cHYpRWV8NuYQ

Aceasta doctoriță, super carismatică, care face mini scenete de teatru bazate pe subiecte medicale super complexe. Check out “La cafea cu organele mele

Cristian Onețiu – Smart Start-Up
https://smartstartup.ro/

Doamne, cât de începător sunt în antreprenoriat și cât de bine este să ai pe cineva care să demistifice magia din spatele business-urilor. Sunt atât de multe provocări în cursul lui Cristian, și îl recomand pentru toți care vor să înteleagă mecanismele îndependenței financiare.

Selly – Academia de vlogging
https://curs.selly.ro/

Dacă ai un telefon mobil, ajută-te de el și învață cum să te exprimi în conținut. Așa cum facem poze la flori și peisaje și le punem pe Insta, cursul lui Selly te învață să te dai pe conținut video pe net. Chiar dacă nu vrei să faci o carieră în vlogging, te ajută să scapi de inhibiții și să te exprimi mai ușor. Stai să vezi ce clipuri vin.

Curs de Mapare a mintii :))
https://www.udemy.com/share/1023cIA0QedF5bQnw=/

Mă ajută să imi organizez informația. Chiar dacă pare că povestea are “sos” doar cât stă în capul meu, acest curs m-a învațat să conserv ceea ce vreau să spun și să pot redacta povestea din capul meu, coerent, făra lipsuri, în orice mediu.

Huawei band 4 Pro
https://consumer.huawei.com/ro/wearables/band4-pro/

Somnul a devenit una din primele mele griji. Brățara m-a ajutat să îmi urmăresc caliatea somnului și mi-a dat atat de multe predicții faine. După ce am aplicat din ele, simt cum mă simt mai fain, iar focusul și energia mea sunt la nivel optim. Se poate și mai bine, așa spune și brațara, așa simt și eu, dar tot ea are grijă și să facă predicții pas cu pas și să urmarească cu atențe trendurile comportamentului meu, precum, ora de culcare, trezire, naps, nivel de oxigen, număr treziri, etc…

Camera din față – cafenea redevenită accesibilă după coborârea restricțiilor
https://cameradinfata.ro/

Dacă nu ai baut înca o cafea acolo, ai ratat o experiență super chill și aromată pe care această cafenea o oferă. Nu spun mai mult decât să te duci să încerci. Merită 2 ore din viața ta, eu sunt acolo aproape zilnic.

Roaba de cultură
https://greenrevolution.ro/Proiecte/roaba-de-cultura/

Locul din care scriu acum, asta după ce m-am decis spontan că asta este energia care scrie articole și am parcat lângă Herastrău. Mirific loc de lucru, mai ales cand ai nevoie de creativitate la maxim și te tine bateria de la laptop. Plus ca în timpul săptamânii ești cam singur pe acolo.

Uite aici:

Concluzie

Cam atât. Genul asta de mind-set, convingeri, filtre și resurse mă fac să rămân pe linia de plutire și să mă apropii de ceea ce momentan eu numesc vise. Unele din ele vor pică după validare, iar altele se vor amplifica, iar eu rămân recunoscător și satisfăcut căt de mult se poate.

Sper că ceva din ce am scris aici să te ajute. Asta, în mare, este ceea ce fac recurent ca să mă regăsesc.

Lasă-mi tu un mesaj, ca să știu că ai fost aici. Impactul mesajelor de la tine, se resimte în tot hipotalamusul meu, iar dopamina ajunge sa țâsnească ca șampania dintr-o sticlă agitată la maxim.

Tu ce faci ca să te cunoști mai bine și/sau să ramâi pe linia de plutire?

Toata cele bune,
Alex Bordei

Join the Conversation

5 Comments

  1. Nu am facut asta până acum dar, cum o dată nu se pune, voi face un scurt comentariu:
    Cineva trebuie sa fie și hippie, altfel cine mai salvează planeta!? Dacă a cunoaște, a descoperi, a ajuta pe alții, te face să fii împlinit… ar trebui sa te pună pe gânduri!!! Mai bine rate decât carte! :)))))
    P.S.: Ai noroc că te susțin!

  2. Am fost pe aici ! Și îmi place super tare stilul in care scrii! Hai mai des pe aci’

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *