Salutare,

Am să spun ceva, că tare-mi bate în țeavă.

Ei bine, a trecut ceva timp de când nu am mai fost pe aici. Ba chiar între timp mai expirase și domeniul și a trebuit reactualizat.

Nu știu să iti zic de ce, dar uite așa mă mai trezesc din somn pe la 2:50 dimineața, cu o stare care nu ma lasă să nu îți spun ce vreau să iți spun. Întotdeauna mă roade și mă perpelește, nu imi dă stare, fie că sunt la birou, dorm sau fac ceva ce nu are absolut nici o legătură cu blogul sau frumos spusul storytelling.

Astăzi scriu despre cum percep eu puterea momentului, cu o mică introducere despre ce și cum s-a mai intamplat în viața mea.

Hai, ready, steady, GO, că tare ma bucur ca te-am prins iar.

Buuuun… sunt câteva luni bune de la ultimul succes viral produs de cele câteva sute de cititori unici veniți cu ocazia ultimului articol. Foarte multe păreri bune de acolo au format asa o energie care a generat ceva încredere, cum ca aș mai putea face asta, iar acum zâmbesc cu un rictus ciudat, deformat de entuziasm și rup tastele, lăsând să vină ceva ce nici nu știu ce va fi la final.
Sper că și articolul actual să fie cel puțin la fel de bun ca ultimul. Oricum voi avea întotdeauna alternativa de a scrie aici fără a avea un interes. Mai degrabă doar dorința de a mă destăinui.

Concluzii adunate de ceva vreme

Aș concluziona toată perioada asta printr-o prezență a certitudinii ce se simte așa, ca o lipsa de ingrijorare și o încântătoare poftă de viață și de nou, pe care as defini-o prin…

Si de aici am continuat pe laptop, pentru ca logistic era imposibil pe telefon… Vezi clipul urmator.

Bun (din nou), aparent nimic nu ma oprește să termin povestea. Văd șanse mari ca articolul să vadă lumina internetului.

Scriam că aș concluziona ultima perioada ca o lipsa de îngrijorare și (acum văd ce pompos e textul cu două paragrafe mai sus), o MAGNIFICĂ și ÎNCÂNTĂTOARE poftă de viață :-))), aparute cumva în jurul temei ca totul este posibil.

Nu am mișcat pămâtul de pe orbită, deocamdată, dar în aceste luni sigur constelațiile care se ocupă de bunăstarea fundului meu dau cu tupeu, noroc și oportunități în mine, mai ceva ca reclamele atent selecționate de pe internet.

Ce am mai facut? Încerc pe puncte, ca să nu plictisesc

Din câte îmi aduc aminte, fără să fac un efort să mai și caut cănd am scris ultima dată, zic așa…

Am moderat doua hackathoane. DevHacks 2020. În unul din ele am și metorat, și a fost excepțional.

Am lansat Flutter Romania Meetup și “a pușcat”, cum s-ar spune. Suntem în a doua ediție, văzând cu ochii ce oportunități se creează în comunitatea asta. Prima ediție a fost super faină, iar a doua îi are ca protagoniști pe Alex Păduraru (Forbes 30sub30) și Alex Olteanu, omul și prietenul care mă șocheaza cum e fix pe aceeași lungime de unda cu mine, fix în aceasta perioadă, și ce lucruri faine au început să iasă din colaborarea noastră.

În plină pandemie, mi-am luat spontan o zi întreaga de lucru de la Cluj și am semnat un contract pe care l-am obținut în timpul unei discuții în lift.

Am avut un craciun foarte aproape de senzația unei familii în care rolul meu diferă de cele clasice de copil, nepot, văr, etc. Am avut unul din rolurile principale. Da, da! Unul din alea importante care cheamă familia la masă, care il ajută pe moșul să lucreze pe perioada pandemiei, care oferă banuți și nuci la colindatori și care stă la barfa cu adulții :-)), profitând de adunarea copiilor în jurul subiectului momentului oferit de cadouri.

Am încheiat anul fiind considerabil pe plus cu greutatea și l-am început cu o agendă în care nu-mi promit nimic mai mult decât grija pentru ce contează acum pentru mine.

Mi-am facut mare birou fain și am început cursul lui Cristian Onețiu.

Am cunoscut povești mari și mi-am trăit experiența împlinirii unui vis pe care l-am definit exact asa cum s-a și întamplat și pe care l-am conturat înca din liceu. Scriu acum aici, pentru că mai am până ajung eu să împachetez vlogul. Povestea în sine merită scrisă, și știi ceva? Îti garantez că e faină, și fac eu așa o promisiune, venită din stomac, că scriu articolul și montez și clipul video, pentru că simt că povestea merită prezentată. Până atunci, spun doar atât. Am fost parte din echipa tehnică a concertului Voltaj de pe 1 decembrie 2020, și frate ce mi-a placut!

Am găsit un hobby fain, care îmbina pasiunile mele. Iau mașini cu telecomandă și le reconditionez și modific în unele inteligente. Vezi mai jos ce Audi R8 fain reconditionez acum. I-am programat luminile și i-am adăugat un girofar, transformându-l în mașină de poliție. Urmează partea de sunet și control prin aplicație de mobil. Cum iți sună VR și FPV în cursele de mașini electrice? Un fel de Revolut in viața reală.

Și ce mai îmi vine în cap este că am învățat să cânt 3 melodii la bass.

Am învatat in 2020 un limbaj nou de programare de la zero și scriu acum aplicații de mobil ca să practic și să pun bazele tehnice a ceea ce va fi în curând mica mea brutărie de soft.

Și mai sunt chestiuni MAAAAARI, super faine, demarate, care aștept să se concluzioneze și să le raportez aici.

Pe scurt, ce și cum?

Lucruri faine, consistente, care ma fac în fiecare zi să mă entuziazmez și să mă umplu de motivație.

Ce fac diferit?

Aș răspunde cu ceva ce înainte mă enerva la culme când primeam ca sfat. Aparent, ține doar de tine ce alegi să ți se întample. Lipsa ta de motivație, sau încantarea care îți însoțeste fiecare clipă, sunt fix la tine acolo, iar totul pare o chestiune de alegere care se antrenează în timp și devine mai facilă și ușor de repetat.

Simplu de zis, că de asta ma enerva și pe mine, dar greu de înteles și pus în practică până nu te lovește ca un accelerat în plină viteză și devine, în mod super relaxat, parte din tine. Nu știu cat ține, dar nu cred că mai pleacă. E dovada clară că daca ajung să mă simt mizerabil, ori n-am grijă de mine și nevoile mele, ori nu fac nimic în direcțiile care mă interesează sau blamez pe alții pentru problemele mele. Și de aici vine alerta și reveneala imediată. Un cerc închis și logic.

Ce pot să spun este că, atunci când imi doresc ceva, cer direct, fără să astept să se creeze contextul ideal. Nu m-am blocat o clipă de motive diverse, ci m-am trezit că se întamplă și toata lumea mi-a răspuns la invitații, iar lucrurile au avut finalizare. Am cunoscut de la oameni de afaceri de calitate la muzicieni de top și am fost inspirat de discuții parcă dedicate mie și încurajării mele de a face ceea ce îmi doresc.

Mai departe, am dat curs spontan ideilor care îmi rodeau stomacul de ani de zile. La o discuție online din comunitatea WordPress România, am arătat noul limbaj pe care il învățasem, și uite cum acum am ajuns să pun umărul la comunitatea de Flutter din România. Vezi Flutter Romania Meetup
Am și eu locul meu unde să anunț sponsorii, unde să scriu texte fancy de promovare, unde să invit speakeri super faini și inspiraționali și unde să moderez și să ofer timp tuturor să se exprime ca să afle sau să împartășească lucruri noi. Fain playground, nu?

Mnoh, ca să fac si aici o scurta concluzie, că tare-s nevorbit.

Am descoperit că mai tăcând și făcând, la un moment dat dispare rahatul ala de senzație că nu se intamplă nimic stabil, consistent și calitativ în viața mea. Văd acum cât de simplu ar fi fost să fac cel puțin toate lucrurile astea menționate mai devreme și cât de mult am băgat scuze din top și m-am auto-sabotat, găsind diverse motive care să explice alte motive.

Dacă ar fi să-mi dau un sfat celui care acum 3 ani se speriase că viața lui devine ceva vag și împrastiat, ar fi să aibă grijă de el și de ce decizii ia. Dacă nu începi de aici, cu egoismul clar de a-ți cunoaște și îndeplini nevoile (mai ales emoționale), rămâi captiv în roata deciziilor proaste, a timpului ocupat de rahaturi care nu te ajută cu nimic, a promisiunilor vagi pe care nu le poți urma și a senzației că nimic nu e clar, iar toate rahturile ți se întamplă doar ție. N-aș exagera că și ghinionul își va face simțită prezența și va deveni un motiv.

Metaforic, pe principiul, cum poți să salvezi delfinii, dacă tu nu ai energie nici să cobori din casă pentru că ești mort de foame, pentru că nu vrei să cumperi o pâine, pentru că poate altcineva nu va avea ce să mai cumpere ?

Cum arată ziua mea astazi?

Ciudat, dar încep fiecare zi cu un gest interesant. Spun “la mulți ani!” celor care îmi sunt în lista de Facebook.
Am considerat pueril să scrii cuiva “la mulți ani” prin Facebook, dar mica senzație de oferire a unui gând bun, chiar și dacă nu cunosc persoana, e ceva suuuper fain și mă încarcă tare. (testat și validat)

Pentru o perioadă de timp, sper eu că e definitiv, am mutat focusul activității din prima parte a zilei pe lucrurile care mă ajuta să imi consolidez visele. Nu exagerez să validez faptul că mica mea brutărie de soft primește inclusiv propuneri de finanțare și că se va întampla în curand. Vreau să mă simt pregătit când lansez, iar pentru asta, mă găsești lucrând în cel mai inspirat mod. Începand cu orele 8, în fiecare dimineață, la Camera din Față, avănd cea mai faină și gustoasă cafea decorată. Dacă ai ocazia să treci pe acolo, să te uiți în ochii mei și să îmi spui pe bune dacă nu se vede cu cât entuziasm lucrez la ceea ce reprezintă pre-lansarea afacerii mele.

Noroc cu oportunitatea pe care tata mi-a oferit-o, acum urmez cursul lui Cristian Onetiu, Smart Restart. Da, chiar aveam nevoie de ceva structurat așa…

În continuare am job-ul, iar productivitatea și energia mea au atins cote impresionante. Mă aștept să mai și cad, dar să știi că mă ajută să scriu și să mai recitesc articolele mele. Îmi aduc aminte de cine sunt, atunci când mă mai rătăcesc în urma agitației create de suma de decizii puerile.

Aplic refuzul majorității situaților diverse și menținerea focusului către ce vreau să construiesc. Nu mi-e ușor. O mai dau cotită câte odată, mai ales dacă trebuie să refuz un apropiat, dar ce pot spune este că suma de lucruri neadecvate a scăzut. Mai sunt câteva, dar oricum senzația de prioritizare e nouă și devine din ce în ce mai prezentă.

Până data viitoare, te las cu bine.

Mi-a facut placere să scriu. Este ora 05:20, iar eu am o relaxată stare de satisfacție și o ușoară mândrie.

Lasă-mi un comentariu, ca să știu că ești bine.

Toate cele bune,
Alex
Featured photo by You X Ventures on Unsplash

Mic UPDATE: Buna dimineata, si spor la cafelutza! :-))

Join the Conversation

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *